DROPIT IS…

een 100% natuurlijke droplikeur op basis van wodka. Je drinkt het lekker als shotje in je favoriete kroeg, als likeurtje thuis op de bank of gewoon on the rocks, maar altijd… ijskoud!

Drop It is zwart van kleur en smaakt naar salmiak. Het bevat 22% alcohol en is verkrijgbaar in 0,7 liter flessen. Het drankje zelf wordt gemaakt van wortelsap van de zoethoutplant Glycyrrhiza glabra (vlinderbloemfamilie) en is volledig glutenvrij.

Lekker lang lekker

Drop bestaat al eeuwen en is vooral in Nederland uitgegroeid tot een populair snoepgoed. De industriële verwerking van de zoethoutwortel tot drop werd mogelijk toen de Italiaan Giorgio Amarelli in 1731 erin slaagde het sap uit de zoethoutwortel (Glycyrrhiza glabra) tot drop te verwerken.

De zoethoutwortel wordt van de struik afgeknipt en in de zon gedroogd. De struik zelf gaat terug in de grond en groeit gewoon weer aan. De wortels worden gemalen en met water tot een pap gemaakt, die wordt gefilterd en ingedikt tot blokdrop, de zuivere vorm van drop. En de blokdrop wordt gebruikt als basisingrediënt voor onze karakteristieke Drop It-likeur!

Er wordt gebruik gemaakt van 100% natuurlijke ingredienten, dus altijd even schudden voor gebruik. Je drinkt het lekker als shotje in je favoriete kroeg, als likeurtje thuis op de bank of gewoon on the rocks, maar altijd… ijskoud!

Kijk hier voor de verkooppunten…